John de Wolf Sportfoundation

Eventfotografie

Geen enkel kind langs de zijlijn! 

Geen enkel kind langs de zijlijn, dat is het moto van de John de Wolf Sportfoundation. Initiatiefnemer John de Wolf (oud-profvoetballer en trainer) plaatst samen met zijn team sportcourts op plekken waar weinig speelruimte is voor jongeren, denk hierbij aan aandachtswijken en steden.

In juli 2020 werd de eerste veilige speelplek gerealiseerd bij de Oscar Romero school in Rotterdam. De opening van de allereerste sportcourt moest natuurlijk gevierd worden. De kids konden lekker een balletje trappen terwijl John de Wolf voor de camera uitlegde waar zijn foundation voor staat.

  • Klant: John de wolf sportfoundation
  • categorie: eventfotografie
                        Social Content

Hier een pakkende titel over de klus?

Één week voor de opening van de sportcourt ontving ik een belletje van een collega fotograaf; Dave ik heb een klus voor je, samen met mij! De klant (John de Wolf Sportfoundation) vroeg namelijk om foto's, video en drone beelden van de opening van hun eerste sportcourt, maar de tijd was beperkt. Een strak schema waarin de klus geklaard moest worden. Dat biggetje wassen we wel even zei ik.

Aangekomen op locatie volgende er een korte briefing waarin wij het werk onderverdeelde. 3 man sterk gingen wij er tegenaan. De jongens gingen aan de slag met de drone en videobeelden en ik was verantwoordelijk voor de foto's.

De kids trapte de eerste bal af en gingen lekker hun gang, terwijl wij alles tegelijk vastlegde. Hierbij moesten we rekening met elkaar houden dat we niet door elkaars shot heen zouden lopen.

Nadat we dit vast hadden gelegd was het tijd voor een interview met the man himself, John de Wolf. Gezien er audio opgenomen werd is het natuurlijk niet de bedoeling dat je het klikken van de camera er doorheen hoort. Hier heb ik een mooie oplossing voor, mijn Sony camera heeft namelijk de modus ''Silent Shooting'' zodoende kon ik gewoon doorgaan met foto's maken zonder dat ik de cameraman zou storen tijdens het interview. Ook dit werkte tijdsbesparend blablablabla.

Verbaasd van het snelle handelen was de klant erg tevreden. Na alle content afgeleverd te hebben kregen wij direct te horen; Het is geweldig, ontzettend bedankt!  Dit zijn natuurlijk woorden die als muziek in de oren klinken als content creator.  

uiteindelijk zijn de foto's ook gebruikt voor een inzamelingsactie voor een tweede sportcourt. Inmiddels is deze ook al geplaatst.

Een greep uit de beelden geschoten voor John de Wolf Sportfoundation

Ook zo'n gave partnership aangaan?

Neem contact met mij op!